Omtale

Bogen Når internettet har magten er spækket med guldkorn og brugbare eksempler for dem, der arbejder med det offentliges digitale kommunikation. Og det er ikke kun relevant for webmastere, men for alle som publicerer artikler eller har beslutningskraft over en offentlig hjemmeside.

Astrid Haug
Digitale Tanker

Fortrinlig bog om det offentliges udfordringer med at gøre websteder findbare

Søren Storm Hansen
Deneste.dk

Thomas Høgenhaven og Lasse Lundberg Andreasen har skrevet en god, velskreven og nødvendig bog om det offentlige Danmarks forhold til internet og søgemaskiner. Når de offentlige sider ikke er blandt de første der dukker op i relevante internetsøgninger, er det tegn på at det offentlige ikke har haft øje for hvordan internettet og internetsøgninger fungerer. Det kan skyldes uvidenhed eller mangel på fokus. Med Thomas Høgenhaven og Lasse Lundberg Andreasens bog har det offentlige ikke længere de to undskyldninger, og derfor burde bogen være pligtstof for alle der arbejder med internet i det offentlige, og især de offentlige chefer.

Bogen er en grundig og veldokumenteret gennemgang af offentlige organisationers muligheder for lettere at blive fundet af den søgende borger. Den indeholder en række eksempler der fortæller de ansvarlige for det offentliges tilstedeværelse på internettet noget om hvordan brugere forstår og håndterer oplysninger.

Selvom Når internettet har magten fokuserer på det offentlige, er der meget at hente for andre, der er interesserede i hvordan man bliver set på internettet.

Karsten Pedersen
Lektor i offentlig kommunikation, RUC

Kommentar? Skriv endelig